Support Your Freedom to Speak:
Premierul britanic avertizează despre pericolul tehnologiei
37 views
channel image
Hyoumah83
Published 11 days ago |
La reuniunea anuală a ONU din 2019, Președintele American Donald Trump a mărturisit pe Dumnezeu, a înfierat avorturile, a promovat naționalismul și conducerea responsabilă a țărilor. La aceeași reuniune, Premierul Britanic Boris Johnson a lansat un avertisment privind pericolele noilor tehnologii. Spre sfârșitul alocuțiunii (nu este în acest clip), a invitat toate țările membre ONU să trimită reprezentanți în Londra pentru iulie 2020, când ar fi urmat să se țină un Summit cu privire la reglementarea responsabilă a noilor tehnologii. Dar nu a mai apucat, pentru a a venit criza covid și summit-ul nu s-a mai ținut ...

(transcript parțial)

Domnule președinte ... excelențele voastre ... doamnelor și domnilor ... dragi telespectatori care ne urmăriți târziu în noapte ... Este o tradiție pentru premierul Marii Britanii să vină la Națiunile Unite și să promită că va lupta pentru valorile și regulile noastre – regulile unei lumi pașnice. Că vom proteja libertatea navigației în Golful Persic, că vom persevera pentru a fi pace în Orientul Mijlociu. Desigur, este o onoare să fac toate aceste lucruri. Dar nimeni nu poate ignora o forță din ce în ce mai mare, care schimbă viitorul fiecărui membru din această reuniune. Nu a mai fost nimic asemănător în istorie.
Când mă gândesc la marile revoluții științifice din trecut (tiparul, motorul cu aburi, aviația, energia atomică) mă gândesc la ele ca la instrumente noi, dar instrumente pe care le controlam. Acest lucru nu prea se mai aplică în era digitală. Poți să păstrezi secretul față de prietenii tăi, față de părinți, de copii, față de doctorul personal, chiar față de antrenor. Dar trebuie să faci eforturi mari ca să-ți ascunzi gândurile față de Google ... Iar dacă așa stau lucrurile acum, în viitor s-ar putea să nu mai avem unde ne ascunde ... Orașe inteligente vor deversa senzori, toți conectați între ei prin Internetul Obiectelor. Semnele de circulație vor comunica invizibil cu stâlpii de iluminat, pentru ca întotdeauna să găsești un loc de parcare pentru mașina electrică. Astfel încât orice coș de gunoi să fie colectat, orice stradă să fie curățată, iar mediul urban să fie la fel de curat precum o farmacie.
Dar această tehnologie poate și să-i supravegheze non-stop pe oameni. O ”Alexă” din viitor ... numai se va preface că primește ordine de la tine. Dar această ”alexa” te va supraveghea. În viitor, conectivitatea vocală va fi în fiecare cameră, și în aproape fiecare obiect. Salteaua îți va supraveghea coșmarurile; frigiderul va da semnale că trebuie să mai pui niște mâncare; ușa de la intrare se va deschide larg când te apropii, ca un servitor tăcut. Contoarele digitale vor căuta singure cel mai ieftin furnizor de electricitate. Și fiecare din acestea va înregistra în amănunțime tot ce faci, folosind un limbaj electronic codificat. Iar aceste informații vor fi stocate nu pe un cip din interiorul lor, ci într-o mare rețea de computere, care se extinde din ce în ce mai puternic înspre rasa umană. O rețea gigantică, întunecată, un nor încărcat care e pe punctul de a deveni furtună. Iar noi nu avem nici un control asupra felului cum va ploua din nor, sau asupra momentului când va începe.
La fel cum s-au adunat hidrocarburile în pământ, cu fiecare frunză care a putrezit, așa și informația este acum țițeiul economiei moderne. Iar noi nu știm cine ar trebui să dețină aceste noi ”câmpuri petroliere”. Nu știm cine ar trebui să aibe drept de proprietate asupra acestor munți de bani. Și nu știm cine decide cum sunt folosite acele informații.
Putem avea încredere în acești algoritmi informatici ? Oare ar trebui ca programele informatice - și numai ele - să decidă dacă putem lua un împrumut ? Dacă putem să ne facem o asigurare, sau dacă ne putem opera, sau ce medicamente putem să luăm ? Oare suntem condamnați la un viitor rece și lipsit de inimă, în care computerul zice ”Da ! sau computerul zice ”Nu !”, ca un împărat într-o arenă ? (notă: se referă la obiceiul din antichitate, unde împăratul Romei putea decide dacă un gladiator trăiește sau moare) Cum ai putea să convingi un algoritm ? Cum îl convingi să-ți dea circumstanțe atenuante ? De unde știm că roboții nu au fost programați în mod viclean pentru a ne păcăli ?
Deja folosim servicii de mesagerie, care oferă comunicare instant la costuri minime. Dar aceleași programe pot fi proiectate să cenzureze în timp real orice conversație, unde cuvintele interzise să fie șterse automat. Într-adevăr, în anumite țări asta deja se întâmplă. Vai ! Autoritarismul digital nu mai este doar apanajul cărților sf, ci este o realitate care se înfiripă acum. Iar motivul pentru care vă spun aceste lucruri este că Anglia e unul din liderii mondiali în tehnologie. Și cred că guvernele au fost prinse pe nepregătite de implicațiile internetului ...
Keywords
roboticananotehnologiesupraveghereBoris Johnsoncontrol

FREE email alerts of the most important BANNED videos in the world

Get FREE email alerts of the most important BANNED videos in the world that are usually blacklisted by YouTube, Facebook, Google, Twitter and Vimeo. Watch documentaries the techno-fascists don't want you to know even exist. Join the free Brighteon email newsletter. Unsubscribe at any time. 100% privacy protected.

Your privacy is protected. Subscription confirmation required.

The views and opinions expressed in this video do not necessarily represent the views of Brighteon or its affiliates.